Juridische zaken

Op dit tabblad treft u het laatste nieuws aan van de Commissie Juridische Zaken (JZ).
De commissie JZ stelt zich o.a. ten doel om aan alle bewoners van onze twee parken ondersteuning te bieden aangaande het handhavingsbeleid van de gemeente Zuidplas.
Wij verstrekken u graag informatie en geven u advies als het gaat om de juridische stappen die de gemeente neemt EN welke stappen u kunt ondernemen.
De commissie is oorspronkelijk opgericht met als doel om juridische stappen te ondernemen tegen het handhavingsbeleid van de gemeente Moordrecht (periode 1994 – 2010).
Op dit tabblad zullen wij u ook informeren over de voortgang van dit proces.

Scroll helemaal naar beneden voor het allerlaatste nieuws.

WAT WIJ U KUNNEN BIEDEN:
Indien gewenst, kunnen wij u ondersteuning bieden.

WAT WIJ GRAAG VAN U WILLEN:
Meld uzelf bij de commissie JZ zodra u een aanschrijving ontvangt van de gemeente.
Wij willen namelijk graag weten wie er wordt aangeschreven.
Daarnaast is het fijn als u met ons wilt delen welke stappen uzelf gaat nemen. Hierdoor krijgen wij een goed beeld over de lopende processen tegen de gemeente en kunnen wij dit ook terugkoppelen aan bijvoorbeeld de Raad van de gemeente Zuidplas.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de commissie Juridische Zaken via de mail: zuidplasvoorderechter@gmail.com

BRUIKBARE INFORMATIE:
Hieronder vindt u een aantal interessante stukken die u wellicht kunnen helpen in het proces tegen de gemeente Zuidplas. De commissie beschikt tevens over informatie die we niet mogen of willen (gemeente heeft ook toegang tot deze website) publiceren. Deze informatie ligt ter inzage. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Indien u bruikbare informatie, suggesties of vragen heeft, kunt u dit melden d.m.v. een mail naar zuidplasvoorderechter@gmail.com

Beschrijving handhavingsprocedure
In onderstaand document wordt uitvoerig beschreven hoe de procedure er uit zal komen te zien en welke stappen u kunt ondernemen.
handhavingsprocedure

Voorwaarden gesubsidieerde rechtspraak
Wellicht komt u aanmerking voor een bijdrage van de overheid in de kosten van een advocaat (gesubsidieerde rechtspraak). Lees in onderstaand document welke voorwaarden gelden.
voorwaarden gesubsidieerde rechtspraak

Juridische informatie op internet
Op internet is veel interessant informatie te vinden op het gebied van rechtspraak. In onderstaand document een aantal sites waar u terecht kan.
juridische informatie op internet

Wat te doen met de visuele controles die vermelden dat er licht brand
Waarom het branden van licht wellicht een feit is maar dat er dan mensen aanwezig zijn niet.
De preventietips van Politiekeurmerk Veilig Wonen-bedrijf, sinds medio 2000 het aanspreekpunt voor bewoners bij inbraakpreventie. Bekijk onderstaand het volledig document:
voorkom inbraken

Bevoegdheden BOA en toezichthouder
Bijdrage van een bewoner van Patersveven in Wernhout. Vroeger zelf opsporingsambtenaar die heeft nagekeken welke bevoegdheden de handhavers die wij op onze lanen tegenkomen hebben.
Bevoegdheden BOA en toezichthouder

Nieuwsbrief 16 juli 2013
Nieuwsbrief juli 2013

WOB verzoeken
WOB staat voor Wet Openbaarheid Bestuur. Het lijkt alsof gemeente Zuidplas van alles kan doen (intimiderende bezoeken en telefoontjes) maar dat is toch echt niet zo. Sterker nog, u als Nederlander heeft het recht op inzage. Ook als u niet staat ingeschreven in gemeente Zuidplas.
Behoefte een WOB verzoek in te dienen? Het onbehoorlijke bestuur van gemeente Zuidplas brengt u natuurlijk op allerlei vragen aan de gemeente…
U heeft recht op openbaarheid van bestuur, dus wat let u en uw 160 medebewoners van recreatieparken ’t Vissertje en De Poldertuin een of een aantal WOB verzoek(en) in te dienen. Daar is deze wetgeving voor.
Onderstaand een voorbeeld van een reeds ingediend WOB verzoek en een algemeen voorbeeld. Op dit moment heeft de juridische groep reeds twee WOB verzoeken ingediend, echter alle vragen zijn welkom dus mail ons gerust!

WOB voorbeeld WOZ bezwaren

WOB voorbeeldbrief

Nieuwsbrief september 2013
Nieuwsbrief september 2013

Informatiestukken gemeente Zuidplas ‘maatwerk schrijnende situaties’
Maatwerk schrijnende situaties
Overeenkomst beeindiging permanente bewoning